Friday, October 22, 2010

Home » , , » KAMBING PANGGANG PUDINA KETUMBAR

KAMBING PANGGANG PUDINA KETUMBAR


BAHAN BAHAN

220 gm rusuk kambing
12 gm bawang putih - kisar
12 gm bawang merah-kisar
6 cm halia kisar
1 sudu kecil ketumbar biji-tumbuk
1/2 sudu kecil jintan manis ditumbuk
1/2 sudu kecil madu
1 sudu kecil minyak zaitun

BAHAN ACAR CAMPURAN ;

10gm daun pudina
12 ulas bawang merah dipotong dadu ,
50 gm tomato dipotong dadu
50 gm mangga masak dipotong dadu
1/2 sudu kecil serbuk ketumbar
1/2 sudu minyak zaitun
1 biji limau nipis

BAHAN-BAHAN KELEDEK :

200 Gm keledek
3 sudu besar santan
garam dan lada sulah.

CARA MENYEDIAKAN :

1. Gaul bahan kisar berasama rusuk kambing
2. masukkan ketumbar biji ,jintan manis minyak zaitun Perap selama dua jam
sebelum di panggang
3. Untuk acar.campur gaul kesemua bahan perahan linmau nipis
4. keledek di rebus dsn dihancurkan.kemudian gaul dengan santan ,garam dan lada
sulah.

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...