Wednesday, October 27, 2010

Home » IKAN KELI BERLADA

IKAN KELI BERLADA

 

BAHAN –BAHAN :

 

4 Ekor ikam keli

10 tangkai cili merah (kisar)

2 batang serai (dititik )

1 labu bawang besar (mayang kasar )

2 ulas bawang putih (tumbuk )

1 cm halia (tumbuk )

 

               CARA MENYEDIAKANNYA  :

 

1. Lumurkan ikan yang telah dicuci dengan garamdan kunyit .goreng dan ketepikan

2. dalam kuali yang sama kurangkan minyak bekas mengoreng ikan tadi

3. Tumiskan bawang putih dan halia Apabila tumisan gariag masukkan cili merah ,garam dan gula kacau.

4. Masukkan ikan yangtelah di goreng tadi dan gaul sebati. masukkan bawang besar kacau hingga bawang layu

 

       SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...