Saturday, October 30, 2010

Home » , , , » CUCUR UDANG

CUCUR UDANG


          BAHAN-BAHAN :

500 gm tepung gandum
2 biji telur
300 ml air
5 gm garam
3 biji cili merah  }   -  15 gm bawang merah ]  dihiris
5 gm kucai ] dipotong 25 cm panjang
5 gm tauge ]  dibuang ekor
1gm serbuk kunyit
40 gm udang
2 liter minyak masak

       CARA MEMASAKNYA :

1. Tepung gandum,telur, garam,,cili merah,bawang merah, kucai, tauge dan esrbuk kunyit di masukkan kedalam bekas adunan
2. Masukkan air dan gaul kesemua bahan hingga sebati
3. panaskan minyak masak balam kuali ,sudukan adunan kedalam minyak panas ,hingga habis
4. Bila sudah berwarna kuning keemasan angkat dan toskan

                   SEDIA   DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...