Friday, November 19, 2010

Home » QUICHE DAGING

QUICHE DAGING

 

BAHAN KULIT :

 

300 gm tepung

80 gm mentega

1 biji telur

50 ml air sejuk

 

BAHAN INTI :

1 kilo daging cincang

80 gm lobak merah

8 gm bawang

80 gm saleri

100 gm cendawan

100 gm sos tomato

200 gm sos perang

80 gm bawang putih

5 gm garam

1 gm daun bay

20 gm keju parmesan

 

CARA-CARA  MEMBUAT KULIT

 

Campurkan semua bahan kedalam mangkuk dan uli sampai sebati

2. Bentukkan adunan seperti bentuk mangkuk dan bakar dalam ketuhar hingga rangup

 

CARA MEMBUAT INTI :

 

1. Goreng cepat daging dan ketepikan

2. Goreng cepat sayuran  dan tambahkan sos

3. Masukan daging dan masukkan bahan –bahan lain.Gaul kan sebati .hingga masak di bawah suhu rendah selama 45 minit

 

CARA MEMBUAT CUICHE :

 

1. Masukkan inti yang telah dimasak ke dalam mangkuk  quiche dan taburkan keju permisan diatasnya

2. Panaskan sebentar didalam ketuhar dan hidangkan panas

 

SEDIA DIHIDANG

 

 

1.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...