Monday, November 15, 2010

Home » RESEPI HOMEMADE CHOCOLATE BAR

RESEPI HOMEMADE CHOCOLATE BAR

 

 

BAHAN-BAHAN : 

5 Keping roti original clasic gradenia-diasingkan keraknya

500 gm badam atau kacang walnut-dipanggang dan di cincang

100 gm coklat masakan

mentega kacang secukupnya

mentega secukupnya

 

CARA MEMBUATNYA ;

Panaskan ketuhar ke suhu180c

1. Sapukan kedua-dua permukaan roti dengan dan bahagikan empat sama besar memanjang

2. Bakar dalam ketuhar hingga kering dan kekuningan

3. Masukkan coklat kedalam periuk dan cairkan-kaedah double boiler-kemudian  ketepikan

4. Sapukan sedikit mentega kacang pada permukaan roti dan tangkupdengan sepotong roti lain

5. Salutkan dengan coklat yang dah dicairkan tadi

6. Sadurkan dengan badam atau kacang walnut. yang telah dicincang

7. Ketepikan atau masukkan kedalam peti sejuk supaya lapisan coklat beku..hidang sejuk

 

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...