Monday, November 15, 2010

Home » , , , » Resepi Bingka Labu

Resepi Bingka Labu


Bahan2

1 biji labu kuning saiz sederhana ~ kopek, dadu, rebus & tos
250 gm tepung gandum
3 biji telur (A)
1 cawan santan pekat
125 gm marjerin ~ cairkan 

Cara Menyediakan

1. Blend labu rebus, gula, telur dan santan hingga halus.

2. Masukkan bahan blend ke dalam mangkuk besar.

3. Masukkan tepung sikit demi sedikit dan kacau rata.

4. Masukkan marjerin yang dicairkan dan kacau. Jika adunan berketul2.. boleh ditapis atau diblend sekali lagi.

5. Panaskan ketuhar 175C.

6. Lenserkan acuan dengan marjerin/butter.

7. Masukkan adunan ke dalam acuan dan bakar selama 40 minit atau hingga masak

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...