Tuesday, October 12, 2010

Home » , , , » RESEPI TELUR BUNGKUS

RESEPI TELUR BUNGKUS



BAHAN-BAHANNYA:


2 Biji telur dipukul
BAHAN UNTUK INTI:

100 gm daging
4 sudu makan sos tomato
sedikit kacang peas
1 biji cili merah
serbuk perasa
garam dan kicap cair
1/2 biji bawang besar

CARA MEMBUATNYA:

1. Daging direbus hingga empuk dan dipotong kecil atau dikisar.
2. Panaskan minyak dan goreng daging yang di potong atau dikisar
3. Masukkan cili sos dan tomato sos,kacang peas dan hirisan cili merah, serbuk perasa garam
atau kicap dan bawang besar yang dipotong kecil
4. Kacau hingga sebati dan masak hingga menjadi kering, angkat dan ktepikan dahulu,


CARA MEMBUAT TELUR DADAR:

1. 2 biji telur dipukul hingga kembang,dan masukkan sedikit garam, Panaskan kuali dan
dan gorenglah telur,Leperkan dan biarkan masak.
2. Masukkan daging yang telah dimasak
3. Lipatkan telur dadar dan terbalikkan seketika barulah diangkat.

SEDIA DIHIDANG;

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...