Saturday, November 6, 2010
Home »
biskut arab
,
resepi
,
resepi biskut
,
resepi biskut arab
»
Resepi Biskut Arab
Bahan-bahan
250 gm tepung gandum
125 gm gula halus
125 gm minyak sapi
pewarna..merah ..kuning dan hijau
Caranya:
1.Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2.Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, kuning dan hijau.
4.Bentukkan adunan saperi bebola dan cantumkan 3 warna saperti dalam gambar.
5.Masukan adunan dalam paper-cup kecil.
6.Bakar pada suh 180'c selama 25 - 20 minit.
Resepi Biskut Arab
Bahan-bahan
250 gm tepung gandum
125 gm gula halus
125 gm minyak sapi
pewarna..merah ..kuning dan hijau
Caranya:
1.Gaulkan semua bahan sehingga sebati.
2.Bahagikan adunan kepada 3 warna dan masukkan warna yg berlainan saperti merah, kuning dan hijau.
4.Bentukkan adunan saperi bebola dan cantumkan 3 warna saperti dalam gambar.
5.Masukan adunan dalam paper-cup kecil.
6.Bakar pada suh 180'c selama 25 - 20 minit.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2010
(678)
-
▼
November
(284)
- Resepi Kuih Donat
- Resepi Putu Mayam
- resepi Kuih Putu Kacang
- Resepi Karipap kentang
- Resepi Pajeri Nenas
- Resepi Pau Ayam
- Resepi Pau Kacang Merah
- Resepi Cap Cay
- GORENG SOTONG VEGETARIAN ALA KONG PAO
- DENDENG LAMBOK
- TEMPE GORENG KICAP
- Resepi Kari Kerang
- HARUAN BAKAR
- HARUAN MASAK LADA HITAM
- AYAM TELUR BUNGKUS
- SUP AYAM SANTAN
- TENGGIRI MASAK ASAM
- IKAN KUKUS ISTIMEWA
- Nasi Beriani Udang Galah
- Nasi Goreng Bilis Telur
- Ayam Goreng Pandan
- Kuih Kasui (Kuih Kaswi)
- Roti Gulung Sardin
- Blueberry Cheese Tart
- Ala KFC Cheesy Wedges
- Bubur Sum Sum
- PISANG BAKAR BERSAMA SOS KACANG
- IKAN SIAKAP KUKUS
- DAGING PANGGANG AIR ASAM
- PUDING NESTUM PISANG
- IKAN TERUBUK BAKAR
- SINGGANG BERLADA DAGING BATANG PINANG
- Resepi Mee Celup
- Resepi Mee Kuah
- Resepi Akok
- Resepi Lompat Tikam
- Resepi Pulut Durian
- Resepi Pulut Inti
- Resepi Cempedak Goreng
- Resepi Ubi Rebus
- Resepi Ubi Goreng Berempah
- Resepi Tapai Pulut
- Resepi Sup Daging
- Resepi Kurma Daging
- Resepi Lala Masak Lemak Cili Api
- Resepi Sambal Sotong
- Resepi Kari Sotong
- Resepi Ayam Panggang Madu
- UDANG KUKUS DENGAN BONITO FLAKE
- BURGER SARDIN
- GULUNGAN DADAR
- SUP BRAKOLI BERJAGUNG MANIS
- CAH KANGKUNG
- SOTONG GORENG DENGAN CILI KERING
- CAH BRAKOLI
- DAGING BETAWI
- SOTONG GORENG BEREMPAH
- SANDWICH AYAM PANGGANG,KEJU DAN BUAH AVOKADO
- OTAK-OTAK SANDWICH
- SOTO BABAT
- SATE PERUT
- NASI GORENG KERABU
- KUE TEOW QASEH
- ASAM PEDAS SOTONG
- BEBOLA DAGING RANGUP
- ASAM PEDAS BALI DAGING
- ASAM PENGAT DAGING
- DAGING REBUS BELIMBING BULUH
- Resepi Sup Gear Box
- Resepi Char Kuew Tiaw
- Resepi Kuew Tiaw Latna / Ladna
- Resepi Mee Bandung
- Resepi Bihun Goreng Hailam
- QUICHE DAGING
- STEAK VEGETABLES COCKTAIL
- Resepi Nasi Goreng Pattaya
- Resepi Nasi Goreng Lada Hitam
- Resepi Nasi Goreng Kampung
- Resepi Nasi Goreng Tomyam
- Resepi Kerabu Kerang Dengan Pucuk Paku
- KEREPEK SOTONG
- DAGING MASAK PUDZI (KUZI)
- DAGING MASAK KICAP BERLADA
- DAGING RENDANG TOMATO
- Resepi Popia Pisang
- Resepi Kuih Bom
- Resepi Gulai Lemak Pucuk Ubi Kayu
- Resepi Nasi Goreng Cendawan
- Resepi Sambal Kupang
- Resepi Daging Unta Goreng Berempah
- Resepi Solok Lada
- Resepi Bingka Labu
- Resepi Kuih Ketayap
- Bahan2 : 1 ekor ayam (± 1 kg), potong menjadi 8 ...
- Resepi Lala Masak Bercili
- Resepi Pengat Pisang
- RESEPI HOMEMADE CHOCOLATE BAR
- RESEPI BLACK PEPPER CHICKEN
- MANDARIN CHICKEN CHOP
- Resepi TomYam Ikan Tenggiri
-
▼
November
(284)
No comments:
Post a Comment