Saturday, November 6, 2010

Home » , , , , » Resepi Nasi Goreng Cina

Resepi Nasi Goreng Cina


Bahan-Bahan:

2 pinggan nasi putih
1 cawan udang basah (buang kulitnya)
1 cawan isi ayam (direbus dan disiat)
1 cawan kacang peas
4 biji telur (dipukul)
5 biji cili merah-ditumbuk
5 ulas bawang merah-dihiris
1 pokok daun bawang-dihiris
Garam secukup rasa

Cara:

Panaskan minyak dan tumiskan cili
Kemudian masukkan udang serta daging ayam dan kacang peas.
Biarkan selama lima minit,kemudian masukkkan telur sambil dikacau-kacau.
Masukkan nasi serta sedikit garam gaulkan rata-rata dan taburkan daun bawang.
Bila telah masak angkat dan bolehlah dihidangkan.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...