Tuesday, October 12, 2010

Home » , , , , , , , » RESEPI PAF BERINTI KRIM

RESEPI PAF BERINTI KRIM


BAHAN-BAHANNYA:

1 cawan tepung gandum
1 cawan air
1/2 cawan mentega
4 b1ji telur

BAHAN KERIM:

1 cawan susu segar
2 sudu besar tepung kastad
1 2udu besar gula pasir

CARA MEMBUATNYA:

1. Masak air dan mentega hingga mendidih. Padamkan api dan masukkan tepung gandum
2. Nyalakan api semula ,kacau adunan hingga berkumpul menjadi bebola
3. Masukkan adunan ini kedalam mangkuk adunan no 3 dan pukul dengan kuat hingga sebati
5. dengan menggunakan sudu kecil ,ambil sedikit doh dan letakkan di atas dulang pembakar
6. Bakar dalam ketuhar dengan suhu 160c hingga masak. Belah bahagian atas paf dan biarkan
sejuk.
7. Satukan semua bahan krim dan masak hingga pekat.
8. Masukkan krim ini ke dalam piping bag dan tekan kedalam paf tadi.

SEDIA DIHIDANG.

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...