Bahan-Bahan
10 ekor udang
2 sudu butter
3 biji kuning telur
Sedikit daun kari
Sedikit cili padi potong
Serbuk kunyit
Garam
Minyak masak
Cara – cara
Lumur udang dengan serbuk kunyit dan garam..kemudian goreng hingga masak… Bila udang hampir masak, masukkan daun kari dan cili padi. kacau lagi dan angkat bila sudah masak,. ketepikan..kemudian panaskan minyak dan masukkan butter. hingga butter cair dan minyak betul-betul panas… kacau telur bagi rata dan masukkan telur kuning dalam acuan roti jala.. Matikan api bila minyak betul-betul panas.. Dengan menggunakan acuan roti jala (telur kuning), tuangkan perlahan-lahan sambil kacau dalam bentuk pusingan. jadi bertali-tali. ..bila sudah selesai, angkat telur dan toskan Kemudian, campurkan udang dan telur,
Sedia dihidang
No comments:
Post a Comment