Monday, November 8, 2010

Home » , , » PAIS IKAN

PAIS IKAN

BAHAN-BAHAN :
4 ekor ikan kembung sederhana besar
20 tangkai cili kering
5 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
2 cm halia
2 helai daun kunyit dihiris
6 helai daun kunyit untuk balut ikan

CARA MENYEDIAKANNYA :

1. Bersihkan ikan dan belah di belakangnya
2. Kisar cili kering,awang putih,bawang merah,dan halia hingga halus
3. Gaulkan bersama ikan campurkan garam,lada hitam,dan daun kunyit yang telah dihiris halus
4. Sediakan kaserol,jika suka alaskan daun kunyit dan aturkan ikan diatasnya,kemudian tutupkan semula dengan daun kunyit
5. Masukkan kedalam ketuhar mikro.tekan combination selama 15 minit. balikkan ikan semasa memasak,

SEDIA DIHIDANG

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...