BAHAN – BAHAN :
200 gm gula kelapa laut – didih dan biarkan sejuk
80 gm tepung beras
20 gm tepung kacang hijau
300 ml santan
1/2 biji kelapa
BAHAN PERMUKAAN ATAS :
60 gm tepung beras
1/4 sudu garam
1 sudu teh jus bunga telang
CARA MEMBUATNYA :
1. Campurkan gula kelapa laut,tepung beras tepung kacang hijau dan santan
2. Tapiskan tapiskan dan masak hingga mendidih. Kacau kuat hingga panas.
3. Tuangkan kedalam dulangdan kukus selama 15 belas minit dengan api perlahan
4. Campurkan tepung beras,garam, dan santan,panaskan dalam periuk dan kacauhingga panas,
5. Tuangkan ke bahagian bawah dan kukus selama sepuluh minit dengan api perlahan
6. Renjiskan jus bunga telang kedalam permukaan atas.tutup tudung dan kukus selama 5 minit
7. Biarkan sejuk Kemudian potong menjadi kepingan
SEDIA DIHIDANG .
No comments:
Post a Comment