Thursday, January 20, 2011

Home » , , » TART JEM MUDAH

TART JEM MUDAH

DSC07271

BAHAN- BAHAN :

125 gm marjerin

1 biji telur

20 gm gula kastor

200 – 250 gm tepung serba guna

1 sdud teh esen vanilla

jem buah

badam hiris yang dibakar hingga garing

 

CARA MEMASAKNYA :

1. Putar majerin dan gula hingga kembang dengan pengadun kek faber

2. Kemudian masukkan telur ,esen vanilla dan putar lagi,

3. Masukkan tepung dan uli perlahan dengan pengadun kek,

4. Keluarkan dari pengadun kek daan terap dengan acuan pilihan

5. Bakar dalam ketuhar bersuhu 180 c selama 20 minit hingga keemasan

6. Sejukkan dan isikan dengan jem,atur diatasnya dengan badam hiris, dan sedia untuk dinikmati

 

SEDIA DIHIDANG .

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...