Bahan A :
-
1 ekor ikan siakap
-
2 sudu makan pes tomyam
-
5 helai daun limau purut
-
1 sudu makan jus limau nipis
-
1 biji tomato (dipotong 6)
-
5 biji cili api – diketuk
-
2 biji limau kasturi
-
Aluminium foil
Bahan B (Dikisar)
-
2 biji cili merah
-
3biji cili api
-
3 batang serai
-
3 biji bawang merah
-
2 ulas bawang putih
Caranya :
-
Gaulkan semua bahan yang dikisar dan letakkan di dalam aluminium foil (jangan masukkan garam kerana pes tomyam selalunya masin).
-
Letakkan ikan dan daun limau purut,juga cili api . Kemudian bungkus kemas.
-
Bakar di dalm kuali di atas dapur selama 30 minit.
-
Perahkan limau semasa menghidang
-
credit : resepi : Azeef - Azfar
No comments:
Post a Comment