Sunday, April 22, 2012

Home » Resepi Bebola Emas

Resepi Bebola Emas

Bahan A:

2 cawan tepung gandum
4 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil garam
1 sudu kecil serbuk buah pala

Bahan B:

4sudu besar minyak masak
1/2cawan susu cair
2 biji telur

Bahan C:

Minyak untuk menggoreng


1/2cawan gula halus dicampur dengan

1 sudu kecil serbuk pala (jika suka)

Cara Menyediakan:

Ayak bahan A ke dalam mangkuk adunan. Buat lubang di tengah tepung dan campurkan bahan B. Pukul hingga rata. Panaskan minyak dalam kuali, gunakan sudu kecil untuk membentuk adunan menjadi bebola dan goreng hingga keemasan. Golek bebola yang siap digoreng di dalam gula bercampur serbuk buah pala.

Sedia dihidang

Sumber : saji

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...