Sunday, April 29, 2012

Home » , » Resepi Masak Pecal Jantung Pisang

Resepi Masak Pecal Jantung Pisang

Bahan-bahan:

1 biji jantung pisang - bersihkan, belah dua dan rebus hingga empuk
3 biji belimbing buluh - potong melintang
1/2 cawan ikan bilis
1/4 cawan kacang tanah
5 ulas bawang merah - tumbuk
1 sudu besar cili giling
Minyak secukupnya
Sedikit perahan limau kasturi
Garam dan gula secukup rasa

Cara Menyediakan:

Panaskan minyak, goreng ikan bilis dan kacang berasingan.Angkat minyak, tinggalkan sedikit untuk menumis bawang dan cili hingga garing. Biarkan suam, gaul dengan hirisan jantung, kacang, ikan bilis, belimbing, garam, gula dan perahan limau kasturi.

Sedia dihidang:

Sumber : saji

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...