BAHAN-BAHAN
- 310 gm sardin kaleng bersos tomato (disejat)
- 2 camca besar mayonis
- 2 camca besar mentega kacang
- 2 biji cili hijau (dibuang biji dan dicincang)
- 1 camca besar sos barbeku
- 1 camca teh air perahan limau nipis
- Garam
- Serbuk lada hitam
- 6 keping capati Bahan hiasan:
- 100 gm kentang (direbus dan dilecek)
- 1 camca besar mentega
- 1 camca besar susu segar
- 1 biji tomato (dibuang biji dan dihiris)
- Parsli (dihiris)
CARA MEMBUATNYA
- Lecek sardin hingga halus. Gaul rata sardin, mayonis. mentega kacang, cili hijau, sos barbeku, air limau, garam dan serbuk lada hitam.
- Bahagikan enam dan ratakan setiap bahagian pada capati. Gulung kemas dan susun di dalam bekas kedap udara. Simpan sejam dalam peti sejuk.
- Keluarkan gulungan dan hiris setebal 3 cm. Sementara itu, gaul kentang lecek yang masih panas bersama mentega dan susu.
- Isikan di dalam beg aising dan picit di atas capati gulung (bahagian berhiris sebelah atas). Hias dengan tomato dan parsli.
No comments:
Post a Comment