BAHAN-BAHAN:
150 gm spageti
1 sudu kecil pes tom yam
1 ulas bawang besar | cincang
3 ulas bawang putih | cincang
1 helai daun bay
Secubit herba oregano
Secubit daun tyhme kering
1 liter air
1 cawan krim putar
100 gm isi ayam
Minyak masak secukupnya.
Cara menyediakan:
Didihkan air, dan rebus spageti selama 10 minit. Tuskan dan biarkan sejuk.Tumis bawang besar, bawang putih, daun bay, oregano, daun tyhme sehingga naik bau.Masukkan pes tom yam, air dan krim putar. Kacau sehingga mendidih.Masukkan isi ayam. Renehkan sehingga benar-benar masak.Masukkan spageti ke dalam mangkuk dan tuangkan kuah tadi.
Sumber saji
saya suka sekali sama blog ini artikelnya bagus dan menarik, saya follow 254
ReplyDeletesilahkan follow kembali kawan,
jangan lupa suport dan komentar yah, terima kasih kawan