Friday, April 27, 2012

Home » , » Resepi Singgang Daging Cili Padi

Resepi Singgang Daging Cili Padi


Bahan-bahan:

500 gm daging - dihiris nipis
3 keping asam gelugor
1 sudu besar ketumbar - dikisar kasar
1 sudu kecil jintan manis - dikisar kasar
10 biji cili padi
Garam ,gula dan aji secukup rasa
Air - mengikut cita rasa

Bahan-bahan hiris:

3 ulas bawang putih
4 sm lengkuas
3 sm kunyit hidup

Cara menyediakan:

Hiris daging..Bersihkan..,satukan kesemua bahan kecuali garam dan cili padi. Masukkan pula daging dan renehkan hingga empuk.
Kemudian masukkan cili padi..garam,gula dan aji secukup rasa .Kacau seketika agar garam larut.Biarkan dan tunggu hingga kuah mendidih dan bolehlah diangkat.

Sumber : saji

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...