Bahan:
500 gram sotong (buangkan kulit dan hiris kasar)
3 sudu besar Apple Cider Vinegar atau air limau nipis atau kasturi
2 sudu teh kicap cair atau sos ikan
1 sudu teh gula pasir
500 gram sotong (buangkan kulit dan hiris kasar)
3 sudu besar Apple Cider Vinegar atau air limau nipis atau kasturi
2 sudu teh kicap cair atau sos ikan
1 sudu teh gula pasir
Bahan Hiris/Mayang
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda
1 pokok daun ketumbar
1 pokok daun bawang
1 biji bawang besar
5 biji cili padi
3 biji cili merah
5 ulas bawang merah
3 biji buah tomato
1 biji mangga muda
Cara Penyediaan:
1. Rebuskan sotong dengan sedikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.
1. Rebuskan sotong dengan sedikit air. Toskan.
2. Gaulkan semua bahan dan hidangkan.
No comments:
Post a Comment