Kerabu Kerang dengan Pucuk Paku
Bahan-bahan:
Secekak pucuk paku - ambil daun dan batang lembut,celur
½ kg tauge - celur
1 kg kerang - rebus dan ambil isi
2 sudu kerisik
3 biji bawang merah - hiris
5 biji limau nipis - ambil jusnya
3 tangkai cili merah - kisar
10 tangkai cili padi - kisar
Sedikit belacan - dibakar dan tumbuk
Garam dan gula secukup rasa
Cara Penyediaan:
Masukkan kesemua bahan di dalam mangkuk. Gaul rata.
Hidangkan.
Thursday, September 22, 2011
Home »
resepi kerabu
,
resepi kerang
,
resepi lauk
,
Resepi Masakan Kelantan
,
resepi sayur
»
Resepi Kerabu Kerang dengan Pucuk Paku
Resepi Kerabu Kerang dengan Pucuk Paku
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ShareThis
Blog Archive
-
▼
2011
(668)
-
▼
September
(26)
- Resepi Ikan Kukus Taucu
- Resepi Tom Yam Ayam
- Resepi Jantung Pisang Tumis ala Kampung
- Resepi Kerabu Kerang dengan Pucuk Paku
- Resepi Bergedel Kentang & Daging
- Resepi Itik Solo
- Resepi Sambal Gesek
- Resepi Udang masak kari
- Resepi Kuah Durian aka Serawa Durian
- Resepi Laksa Melaka
- Resepi Kerabu Sotong
- Resepi Pulut Pisang Gula Hangus
- Resepi Sambal Ikan Masin
- Resepi Ayam Malinja
- Resepi Ayam Jagung Manis
- MASAK LEMAK CILI PADI IKAN KEMBUNG CAMPUR KULIT RA...
- MASAK LEMAK CILI API TELUR ITIK CAMPUR BELIMBING B...
- Bubur Som Som
- Resepi Ayam Panggang lada hitam
- AYAM GOLEK BEREMPAH
- Resepi mee rebus terengganu
- Resepi Ayam Masak Madu
- Resepi Ayam Masak Bali
- Resepi Daging Dendeng
- Resepi Lasagna
- Resepi Kek Batik Milo
-
▼
September
(26)
No comments:
Post a Comment