BAHAN – BAHAN :
190 gm mentega
120 gm gula pasir
120 gm tepung naik sendiri – diayak
40 gm serbuk koko - diayak
1/4 sudu kecil serbuk penaik – diayak
150 ml air
11/2 sudu kecil papermint
3 biji telur
BAHAN KRIM :
200 gm gula halus
100 gm mentega
1 sudu kecil susu pekat
1 sudu kecil esen papermint
sedikit air panas
CARA MEMBUATNYA :
1. Pukul mentega dan gula pasir hingga berkrim
2. Didalam mangkuk lain,pukul telur hingga kembang
3. Masukkan telur sedikit demi sedikit kedalam bancuhan (no1)
4. Masukkan tepung naik sendiri,serbuk penaik,serbuk koko,air dan esen papermint,gaulkan adunan hingga sebati
5. Tuangkan adunan kedalam acuan kek ,bakar dalam ketuhar dengan suhu 180c,selama i jam
6, Satukan semua bahan krim dan pukul sebati
7- Sapukan kek dengan krim hingga rata dan letakkan bebiji coklat diatasnya
SEDIA DIHIDANG
No comments:
Post a Comment