BAHAN KEK :
400 gm gula halus
300 gm lepa mentega
20 gm ovaltine
6 biji telur
330 gm tepung gandum
2 camca kecil soda bikarbonat
100 gm serbuk koko
300 gm susuUHT yang dipanaskan bersama air
BAHAN SOS COKLAT
400 gm
500 gm susu segar
CARA MEMBUATNYA :
1. Pukul mentega,gula dan ovalattehingga kembang
2 .Masukkan gula dan overlatte hingga kembang
3. Masuk tepung gandum dan soda bikarbonat,
4. Akhir sekaki masukkan serbuk koko dan susu yang di panaskan,pukul hingga rata
5. Bakar dalam ketuhar pada suhu 180 darjah celcius selama 40- 45 minit
CARA MEMBUAT SOS COKLAT :
1. Cincang kepingan coklat hingga hancur
2. Didihkan susu.masukkan kepingancoklat,kacau hingga larut dan sebati
3. Potong kek brownie coklat mengikut saiz yang dikehendaki
4. Tuangkan cairan coklat ke atas kek
SEDIA DIHIDANG
No comments:
Post a Comment