BAHAN - BAHAN :
10 gm bawang besar
1o gm daun saderi
20 gm lobak merah – potong dadu
20 gm kentang
30 gm daun perai (leek)
42 gm tomato dicincang
2 gm bawang putih dicincang halus
10 gm kacang kuda
20 gm kobis - dicincang halus
10 ml minyak masak
20 gm pes basli
50 ml air
3 paket bebola sotong
garam secukup rasa
serbuk lada putih
CARA MEMASAKNYA :
1. Goreng bebola sotong dengan sedikit minyak, Asihgkan
2. Panaskan sedikit minyak
3. Masukkan bawang besar,bawang putih,daun saderi,lobak merah,,kentang ,daun perai dan kobis selama 5 minit
4. Maskkan tomato cincang dan air,masak dengan api kecik selama 30 minit
5, Setelah mendidih masukkan garam dan lada sulah secukup rasa
6. Setelah masak matikan api dan taburkan daun pasli
SEDIA DIHIDANG .
No comments:
Post a Comment