Tuesday, November 15, 2011

Home » Daging Masak Ala Thai

Daging Masak Ala Thai

Bahan-bahan:

1/2 kilo daging

100 gm sos cili Thai
1 sudu besar sos plum
1 sudu besar krim kacang
1 sudu besar gula
Sedikit garam
Semangkuk tepung kanji
1 sudu besar minyak masak
Kacang hancur dan bijan

Cara Menyediakan Ayam:

1. Sediakan 1/2 kilo daging , bersihkan dan potong kecil. Gaulkan dengan tepung kanji dan goreng hingga garing. Ketepikan.

2., curahkan sos ke atas daging,masa menghidang , taburkan kacang dan bijan di atasnya.

Cara Menyediakan Sos:

1. Panaskan sedikit minyak di dalam kuali dan masukkan sos cili, sos plum, krim kacang, gula dan garam. Masak hingga mendidih.

1 comment:

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...