Bahan- bahan :
15 batang kacang panjang
- 8 ketul hati ayam
- 4ulas bawang putih
- 5 ulas bawang merah
- 2 cm kunyit
- 4 biji cili api
- 1 labu bawang besar
- 1 biji cili merah
- sedikit ajinomoto
- garam dan minyak masak
- potong kacang panjang, .hiris hati kecil-kecil. Kemudian, tumbuk kunyit, bawang putih ,bawang merah,garam.. Perapkan bahan yang ditumbuk tadi dengan hati yang telah dihiris.
- gorengkan hati (tanpa minyak) hingga kering. Kemudian, masukkan minyak secukupnya.
- Bila hati dah agak2 perangan masukkan kacang panjang,. Goreng sehingga kacang panjang tu masak, tapi jgn terlalu lama , kemudian masukkan bawang besar,cili merah,dan cili padi ..goreng sekejap,kemudian ,angkat
No comments:
Post a Comment