Bahan-bahan:
2 mangkuk tepung sagu
1 mangkuk gula halus
1/2 mangkuk tepung ubi kayu
5 biji telur
1/2 biji kelapa parut
1 helai daun pandan
1 mangkuk gula halus
1/2 mangkuk tepung ubi kayu
5 biji telur
1/2 biji kelapa parut
1 helai daun pandan
Cara Menyediakan:
1.Tepung sagu dan tepung gandum disangai (goreng tanpa minyak) selama dua tiga minit. Sejukkan.
2. Siat daun pandan, campurkan dengan kelapa dan telur, ramas tanpa menggunakan air, dan perah santannya.
3. Satukan kedua-dua jenis tepung bersama gula halus, gaul rata. Tuangkan campuran santan sedikit demi sedikit, sambil diuli hingga menjadi doh dan boleh dibentuk.
4. Perap selama 20 minit, barulah dicanai, terap dan bakar hingga masak
Sumber :utusan
No comments:
Post a Comment