Bahan-bahan:
2 kg tulang kambing
6 ulas bawang putih - ditumbuk
20 cm halia
3 liter air
6 labu bawang besar
4 tangkai cili hijau
3 sudu besar rempah beef steak - boleh diganti dengan rempah kari daging
2 sudu besar kicap
3 sudu besar sos tomato
1 sudu besar serbuk cili
Sedikit pewarna jingga
6 ulas bawang putih - ditumbuk
20 cm halia
3 liter air
6 labu bawang besar
4 tangkai cili hijau
3 sudu besar rempah beef steak - boleh diganti dengan rempah kari daging
2 sudu besar kicap
3 sudu besar sos tomato
1 sudu besar serbuk cili
Sedikit pewarna jingga
Cara Menyediakan:
1. Rebus tulang dengan bawang putih, halia dan air.
2. Apabila daging pada tulang empuk, masukkan bahan lain dan rebus hingga mendidih dan
kuahnya pekat sedikit.
3. Hidangkan bersama roti Perancis.
Sumber : Sajionline
No comments:
Post a Comment