Bahan-bahan:
5 batang sosej - dipotong menyerong
50 gm kobis bunga - dipotong kecil
1 batang timun Jepun - dibelah dan dipotong kecil
3 ulas bawang merah - dikisar
1 ulas bawang putih - dikisar
1 sudu besar sos tiram
3 batang jagung muda - dipotong kecil
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
Sedikit air
50 gm kobis bunga - dipotong kecil
1 batang timun Jepun - dibelah dan dipotong kecil
3 ulas bawang merah - dikisar
1 ulas bawang putih - dikisar
1 sudu besar sos tiram
3 batang jagung muda - dipotong kecil
Garam secukup rasa
Minyak untuk menumis
Sedikit air
Cara Menyediakan:
1. Panaskan minyak, masukkan sosej. Setelah beberapa minit, tumis pula bawang putih dan bawang merah dalam kuali yang sama. Kacau sebati.
2. Setelah naik aroma, masukkan sos tiram dan air.
3. Masukkan kesemua sayuran-sayuran lain. Kacau sedikit dan perisakan dengan garam sebelum diangkat untuk dihidangkan.
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment