BAHAN A:
480 gm mentega
150 gm susu pekat manis
50 gm kaya
BAHAN B:
10 biji telur gred A
250 gm gula kasar
BAHAN C:
250 gm tepung gandum
2 sudu besar horlicks
2 sudu besar serbuk penaik
2 sudu besar soda bikarbonat
BAHAN D:
350 gm buah kurma (cincang kasar)
350 gm buah prun (cincang kasar)
8 sudu browning
100 ml UHT krim putar
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul bahan A sehingga kembang dan gebu.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan B hingga kembang.
3. Ayak bahan C kecuali horlicks dan masukkan ke dalam bancuhan B dan pukul hingga kembang.
4. Akhir sekali, satukan bahan A dan D. Masukkan ke dalam acuan 8 inci x 8 inci x 3 inci.
5. Tutup dengan alumunium foil dan kukus selama empat jam dengan api yang perlahan
480 gm mentega
150 gm susu pekat manis
50 gm kaya
BAHAN B:
10 biji telur gred A
250 gm gula kasar
BAHAN C:
250 gm tepung gandum
2 sudu besar horlicks
2 sudu besar serbuk penaik
2 sudu besar soda bikarbonat
BAHAN D:
350 gm buah kurma (cincang kasar)
350 gm buah prun (cincang kasar)
8 sudu browning
100 ml UHT krim putar
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pukul bahan A sehingga kembang dan gebu.
2. Dalam bekas yang berasingan pukul bahan B hingga kembang.
3. Ayak bahan C kecuali horlicks dan masukkan ke dalam bancuhan B dan pukul hingga kembang.
4. Akhir sekali, satukan bahan A dan D. Masukkan ke dalam acuan 8 inci x 8 inci x 3 inci.
5. Tutup dengan alumunium foil dan kukus selama empat jam dengan api yang perlahan
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment