BAHAN-BAHAN:
120 gm mentega
250 gm gula perang
125 gm coklat urai
10 gm hirisan kulit oren
4 biji telur
125 gm walnut panggang
125 gm almond
250 gm tepung
5 gm serbuk penaik
CARA MENYEDIAKAN:
1. Mentega dan gula perang dikacau hingga kembang.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
3. Kemudian masukkan walnut cincang.
4. Tambahkan coklat urai, hirisan kulit oren dan almond.
5. Masukkan juga tepung dan serbuk penaik dan kacau semua bahan hingga sebati.
6. Ambil sedikit marjerin dan sapukan pada bekas kek.
7. Tuangkan adunan tadi dan bakar selama 45 minit pada suhu 180oC.
8. Setelah masak, letakkan sos karamel di atasnya
120 gm mentega
250 gm gula perang
125 gm coklat urai
10 gm hirisan kulit oren
4 biji telur
125 gm walnut panggang
125 gm almond
250 gm tepung
5 gm serbuk penaik
CARA MENYEDIAKAN:
1. Mentega dan gula perang dikacau hingga kembang.
2. Masukkan telur sebiji demi sebiji.
3. Kemudian masukkan walnut cincang.
4. Tambahkan coklat urai, hirisan kulit oren dan almond.
5. Masukkan juga tepung dan serbuk penaik dan kacau semua bahan hingga sebati.
6. Ambil sedikit marjerin dan sapukan pada bekas kek.
7. Tuangkan adunan tadi dan bakar selama 45 minit pada suhu 180oC.
8. Setelah masak, letakkan sos karamel di atasnya
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment