Bahan -bahan :
1 biji kek span
500 gm susu segar
60 gm gula
1 titis esen vanila
20 gm tepung
3 biji telur
16 gm tepung jagung
500 gm susu segar
60 gm gula
1 titis esen vanila
20 gm tepung
3 biji telur
16 gm tepung jagung
Hiasan:
200 gm potongan buah pic dalam tin
100 gm potongan buah pear
500 gm jelifix
100 gm potongan buah pear
500 gm jelifix
Cara Menyediakan:
1. Atas api yang perlahan, didihkan susu segar, gula dan esen vanila.
2. Sementara itu, campurkan telur dengan kedua-dua tepung, kacau sebati.
3. Tuangkan adunan tepung tadi perlahan-lahan ke dalam periuk berisi susu didih tadi.
4. Kacau hingga sebati dan pekat. Angkat dan sejukkan.
5. Tuangkan adunan yang telah disejukkan di atas kek.
6. Tutup kek dengan hirisan buah-buahan hiasan.
7. Sapukan dengan jelifix, sejukkan di dalam peti sejuk sebelum dihidangkan
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment