Bahan-bahan:
1 ekor ikan siakap (bersihkan)
1 sudu kecil minyak bijan
150 ml air rebusan ayam
Garam,gula & lada sulah secukup rasa
1 sudu kecil minyak bijan
150 ml air rebusan ayam
Garam,gula & lada sulah secukup rasa
Bahan kisar:
10 gm halia
10 gm bawang merah
10 gm cendawan hitam
15 gm taucu
10 gm halia
10 gm bawang merah
10 gm cendawan hitam
15 gm taucu
Cara menyediakan:
1. Ikan dikukus sehingga masak
2. Satukan kesemua bahan kisar. Kacau perlahan-lahan di atas api perlahan sehingga menjadi pekat.
3. Masukkan air rebusan ayam, garam, gula dan lada sulah.
4. Akhir sekali tuangkan di atas ikan dan hidangkan
Sumber : utusan
No comments:
Post a Comment