BAHAN KULIT :
300 gm tepung
80 gm mentega
1 biji telur
50 ml air sejuk
BAHAN INTI :
1 kilo daging cincang
80 gm lobak merah
8 gm bawang
80 gm saleri
100 gm cendawan
100 gm sos tomato
200 gm sos perang
80 gm bawang putih
5 gm garam
1 gm daun bay
20 gm keju parmesan
CARA-CARA MEMBUAT KULIT
Campurkan semua bahan kedalam mangkuk dan uli sampai sebati
2. Bentukkan adunan seperti bentuk mangkuk dan bakar dalam ketuhar hingga rangup
CARA MEMBUAT INTI :
1. Goreng cepat daging dan ketepikan
2. Goreng cepat sayuran dan tambahkan sos
3. Masukan daging dan masukkan bahan –bahan lain.Gaul kan sebati .hingga masak di bawah suhu rendah selama 45 minit
CARA MEMBUAT CUICHE :
1. Masukkan inti yang telah dimasak ke dalam mangkuk quiche dan taburkan keju permisan diatasnya
2. Panaskan sebentar didalam ketuhar dan hidangkan panas
SEDIA DIHIDANG
1.
No comments:
Post a Comment