BAHAN A:
3 biji telur
3 sudu besar tepung gandum
1 1/2 sudu besar gula
Sedikit esen vanila
BAHAN B:
4 biji telur
4 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar gula
Sedikit esen vanila
BAHAN INTI:
200 gm serunding daging
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan loyang di dalam oven pada suhu 135oC.
2. Kemudian pukul telur bersama gula (bahan A) sehingga kembang.
3. Selepas itu, masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit bersama esen vanila.
4. Gaul sebati, barulah tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah dipanaskan tadi.
5. Sementara itu, ulang langkah yang sama terhadap bahan B.
6. Apabila bahan A yang dibakar tadi hampir masak, taburkan serunding daging.
7. Kemudian tuangkan bahan B di atasnya sebagai penutup.
8. Bakar sehingga masak atau kuning keemasan.
3 biji telur
3 sudu besar tepung gandum
1 1/2 sudu besar gula
Sedikit esen vanila
BAHAN B:
4 biji telur
4 sudu besar tepung gandum
2 sudu besar gula
Sedikit esen vanila
BAHAN INTI:
200 gm serunding daging
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan loyang di dalam oven pada suhu 135oC.
2. Kemudian pukul telur bersama gula (bahan A) sehingga kembang.
3. Selepas itu, masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit bersama esen vanila.
4. Gaul sebati, barulah tuangkan adunan ke dalam loyang yang telah dipanaskan tadi.
5. Sementara itu, ulang langkah yang sama terhadap bahan B.
6. Apabila bahan A yang dibakar tadi hampir masak, taburkan serunding daging.
7. Kemudian tuangkan bahan B di atasnya sebagai penutup.
8. Bakar sehingga masak atau kuning keemasan.
Sumber ; sajionline
No comments:
Post a Comment