BAHAN-BAHAN:
1 ekor ayam | potong lapan
1 biji epal hijau | belah 6
5 tangkai daun kari
600 ml santan
Rempah empat sekawan
Minyak untuk menumis
Garam
1 biji epal hijau | belah 6
5 tangkai daun kari
600 ml santan
Rempah empat sekawan
Minyak untuk menumis
Garam
BAHAN KISAR:
20 helai daun pudina
15 tangkai cili hijau
3 ulas bawang putih
3 tangkai daun selasih
15 tangkai cili hijau
3 ulas bawang putih
3 tangkai daun selasih
CARA MENYEDIAKAN:
1. Pijarkan minyak dan tumiskan rempah empat sekawan bersama daun kari sehingga naik bau.
2. Masukkan bahan kisar dan ayam, tumis sehingga pecah minyak. Kemudian masukkan santan dan tambahkan garam.
3. Apabila mendidih, masukkan pula epal dan masak sehingga kuahnya sedikit pekat
Sumber : sajionline
serbuk kari gune tak? epal kene buang kulit ka?
ReplyDeletetak perlu serbuk kari...epal tu tk perlu buang kulit....tapi kalau nak buang pun takper
Delete