BAHAN-BAHAN:
500 gm nangka muda (rebus empuk)
150 gm santan pekat
2 labu bawang besar (hiris)
100 gm bawang kecil (hiris)
5 tangkai cili merah (hiris)
3 tangkai cili hijau (hiris)
10 tangkai cili padi (hiris)
2 batang serai (hiris)
100 gm halia (hiris)
100 gm kerisik
2 sudu air limau nipis
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan nangka muda yang telah dihiris halus ke dalam mangkuk.
2. Masukkan bawang besar, bawang, cili merah, cili hijau, cili padi dan serai dan gaulkan sebati.
3. Masukkan santan pekat.
4. Akhir sekali masukkan kerisik dan garam secukup rasa. Gaul rata sehingga sebati.
500 gm nangka muda (rebus empuk)
150 gm santan pekat
2 labu bawang besar (hiris)
100 gm bawang kecil (hiris)
5 tangkai cili merah (hiris)
3 tangkai cili hijau (hiris)
10 tangkai cili padi (hiris)
2 batang serai (hiris)
100 gm halia (hiris)
100 gm kerisik
2 sudu air limau nipis
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masukkan nangka muda yang telah dihiris halus ke dalam mangkuk.
2. Masukkan bawang besar, bawang, cili merah, cili hijau, cili padi dan serai dan gaulkan sebati.
3. Masukkan santan pekat.
4. Akhir sekali masukkan kerisik dan garam secukup rasa. Gaul rata sehingga sebati.
Sumber ; sajionline
No comments:
Post a Comment