BAHAN-BAHAN:
250 gm mentega tanpa garam
2 cawan gula
1 biji telur gred A
1/2 cawan krim masam
3 cawan tepung gandum
1/4 sudu kecil serbuk penaik
1/4 sudu kecil garam
2 sudu besar parutan kulit lemon
Kismis sebagai hiasan
CARA MENYEDIAKAN:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 1800C. Sediakan dulang pembakar.
2. Pukul mentega dan gula sehingga sebati.
3. Masukkan telur satu per satu dan pukul lagi kemudian masukkan pula krim masam.
4. Di dalam mangkuk sederhana besar, ayak tepung bersama serbuk penaik dan garam.
5. Gaulkan campuran tepung ke dalam mentega.
6. Apabila sudah sebati, masukkan parutan lemon. Bentukkan mengikut kesukaan.
7. Bakar selama 15 hingga 20 minit sehingga masak.
Sumber : Sajionline
krim masa tu macam mana?
ReplyDelete