Friday, March 4, 2011

Home » , » Kek Kiwi Pandan

Kek Kiwi Pandan


Kek Kiwi PandanBAHAN-BAHAN UNTUK KEK: 
BAHAN A:
6 biji telur 
120 gm gula kastor
120 gm tepung superfine
30 gm ovelatte
20 gm tepung jagung
1/4 sudu kecil pes pandan
1/8 sudu kecil pewarna hijau 

BAHAN B:
50 ml minyak jagung 

CARA  MENYEDIAKAN:
1. Pukul bahan A sehingga kembang. Akhir sekali masukkan bahan B.
2. Gaul rata dan masukkan ke dalam loyang dan bakar pada suhu 180 0C sehingga masak. Apabila kek masak sejukkan dan sapukan krim.
3. Akhir sekali, letakkan isian  kiwi dan hiaskan mengikut cita rasa. 

BAHAN KRIM : 
BAHAN A:
125 gm krim well
75 gm mentega
75 gm gula aising (ayak)
50 gm susu pekat 

BAHAN B:
50 ml air gula (pekat) 

CARA  MENYEDIAKAN:
1. Putarkan bahan A sehingga kembang dan putih. Kemudian masukkan sekali bahan B.
2. Gaul rata.  

BAHAN ISIAN:
Kiwi  secukupnya.  Buah kiwi untuk hiasan
Sumber : sajionline

No comments:

Post a Comment

ShareThis

Blog Archive

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...