BAHAN A:
37 gm agar-agar
5 gelas air
2 helai daun pandan
BAHAN B:
300 gm gula
100 gm gula merah
BAHAN C:
3 biji telur
4 sudu besar milo (satukan semua, pukul sedikit)
1 sudu kecil esen vanilla
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masak bahan A sehingga agar-agar hancur. Kemudian masukkan bahan B. Biarkan mendidih.
2. Sementara itu, satukan kesemua bahan C dan pukul sekali.
3. Selepas itu, tuangkan bahan C ini ke dalam adunan tadi. Biarkan sekejap sahaja.
4. Angkat dan tuangkan ke dalam acuan atau bekas yang bersesuaian.
5. Sejukkan di dalam peti ais dan hidangkan
37 gm agar-agar
5 gelas air
2 helai daun pandan
BAHAN B:
300 gm gula
100 gm gula merah
BAHAN C:
3 biji telur
4 sudu besar milo (satukan semua, pukul sedikit)
1 sudu kecil esen vanilla
CARA MENYEDIAKAN:
1. Masak bahan A sehingga agar-agar hancur. Kemudian masukkan bahan B. Biarkan mendidih.
2. Sementara itu, satukan kesemua bahan C dan pukul sekali.
3. Selepas itu, tuangkan bahan C ini ke dalam adunan tadi. Biarkan sekejap sahaja.
4. Angkat dan tuangkan ke dalam acuan atau bekas yang bersesuaian.
5. Sejukkan di dalam peti ais dan hidangkan
Sumber : sajionline
No comments:
Post a Comment